Kirjoitin muutaman pakinan Kansan Tahtoon yhdessä kirjoittajapari Rainer Rajakallion kanssa. Nimimerkki oli Reeska ja aiheena urheiluhulluus kuten tässäkin pakinassa Vuorineuvos kohentaa kilpailukykyä (KT 26.10.1984). Jutun piirrokset ovat Jarin.

Pakinassa tehtaanjohtaja Vuorineuvos vihkii urheiluhallin duunareiden käyttöön. "Urheilu ei tunne rajoja ihmisten välillä. Se yhdistää kansat, se tekee työnantajista ja työntekijöistä tasaveroisia kilpakumppaneita. Tästä olkoon esimerkkinä nyt vihittävä urheiluhalli. Talouselämä, ammattiyhdistysliike ja kunnallispolitiikka lyövät näin kättä toisilleen..."

Martti Vainio on juuri kärähtänyt dopingista, tehtaan työntekijöillä alkaa olla paljon sairausopoissaoloja uudessa hallissa hankittujen urheiluvammojen vuoksi, Liimataisen vaimo aikoo palata äitiyslomalta töihin mutta päivähoitopaikan saaminen lapselle on kovan takana.  Vaimon mielestä Liimatainen on liikaa hallilla eikä osallistu riittävästi kotitöihin. Liimatainen puolustautuu, mutta vaimo on tiukkana. 

"Sullahan menee kolme iltaa viikossa harjoituksiin ja peliin. Mitä ne teidän puolueen edustajat siellä valtuustossa oikein tekevät, onko niillä purua päässä! Tiedätsä, että se urheiluhalli maksoi monta kertaa enemmän kuin koko päivähoidolle myönnetty tuki tänä vuonna?"

Tarinalla ei ole onnellista loppua, vaikka lapsi saakin yksityisen perhepäivähoitopaikan. Liimatainen joutuu omien urheiluvammalomiensa lisäksi ottamaan vapaata korvatulehdusta sairastavan lapsen hoitoon.  Osastopäällikkö toteaa, että Liimataisella on eniten sairauspoissaoloja. Vuorineuvos ei hyväksy kilpailukyvyn vaarantamista vapaa-ajan harrastusten takia, Liimatainen irtisanotaan.

"Pala tarttui Liimataisen kurkkuun, kun hän huomasi, että hänen yksityiselämänsä oli enemmän vuorineuvoksen kuin hänen oma asiansa. Hän mietti myös vaimon ilmettä, kun hän illalla kotona kertoisi uutisen."

 

Kaukaisella 80-luvulla asiat saattoivat olla näin.  Nykypäivänä voimme hymyillä noillekin huolille.